05/08/12 18:05
(http://www.klassa.bg/)

Дмитрий Медведев стана премиер на Русия

Дмитрий Медведев бе утвърден за премиер на Русия на извънредно заседание на Държавната дума, поискано от президента Владимир Путин, предаде РИА “Новости”. Преди гласуването “Единна Русия” и ЛДПР, които общо имат 294 депутати, заявиха, че ще подкрепят кандидатурата на Медведев. “Справедлива Русия” и комунистите се обявиха против, но Медведев спечели с 299 гласа “за” срещу 144 “против”. В речта си пред депутатите преди избирането си бившият президент подчерта, че е готов да води диалог с всички политически сили и да действа в интересите на всички граждани.
Представяйки програмата на своето правителство, Медведев каза, че е нужна промяна в разпоредбите за бюджета с цел по-ефективно изразходване на бюджетните средства и ограничаване на дефицита до един процент от БВП. Въпросното правило трябва да бъде въведено след преходен период, предаде Лента.ру. В края на 2011 г. дефицитът на бюджета достигна 427,8 милиарда рубли, или 0,7%. В началото на 2012 г. се планираше дефицит от 1,5%. Медведев обеща и да продължи практиката на отчисляване на приходи от износа на нефт в резервния фонд, което според него е “най-добрата гаранция срещу криза”. Част от тези приходи трябва да се насочат за развитие на инфраструктурата. Акцизите на тютюна и алкохола трябва да растат много по-бързо от инфлацията. За развитието на образованието и бюджета през следващите 8 години ще бъдат отделени 5 трилиона рубли, за железопътната мрежа – 10 трлн., а 1,5 трлн. – за демографски проекти. 20 трилиона рубли ще отидат за ново въоръжаване.
Кандидатурата на Медведев за премиер беше внесена в Държавната дума лично от президента Владимир Путин. Той го представи като опитен политик, започнал въвеждането на важни промени в страната, която искрено обича.
Очаква се, че един от всеки 5 министри ще запази поста си.
Вчера бяха освободени опозиционните лидери Алексей Навални и Сергей Удалцов, задържани с повече от 400 от поддръжниците си през нощта в Москва. Те бяха обвинени за нарушаване на реда за провеждане на митинг. По време на гласуването в Думата в центъра на столицата се бяха събрали на протест около 200 души, 20 бяха арестувани.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване