05/08/12 18:32
(http://www.klassa.bg/)

Еврото пропадна за седми пореден ден

Еврото пропадна за седми пореден ден срещу долара, съобщи „Блумбърг“. Това се случи на фона на усилията на Гърция да формира ново правителство. След проведените избори през уикенда се увеличи опасността страната да напусне еврозоната. Освен това за негативния тренд на единната валута спрямо зелените пари влияние оказа и германският канцлер Ангела Меркел. Тя отхвърли правителствените стимули като възможен начин за стимулиране на икономическото развитие. Решението създаде напрежение с участието и на новоизбрания президент на Франция Франсоа Оланд. Британската лира също изгуби позицията си срещу долара, след като доклад показа, че цените на жилищата на Острова са се понижили през април. Австралийската валута също бе със спад с нарастването на търговския дефицит.
Хората не знаят дали ще се формира някаква коалиция и дали ще има референдум за еврото или не и това влияе негативно на цяла Европа, коментира Брайън Ким, валутен стратег в Royal Bank of Scotland Group Plc в Стамфорд, Кънектикът.
Еврото пропадна с 0.4% до 1.2994 долара, след като беше отстъпило дори до равнище от 1.2955 долара предишния ден. Това беше най-ниското ниво за единната валута след 25 януари. Еврото изгуби 0.5% и срещу японските пари до курс от 103.81 йени. Предния ден то достигна до своеобразно дъно след 16 февруари от 103.24 йени. Валутата на Страната на изгряващото слънце спечели 0.1% до равнище от 79.86 йени за долар. Британската лира понижи стойността си с 0.4% до 1.6134 долара, след като се извиси до 1.6302 долара на 30 април. Това беше връх за валутата на Острова след 31 август.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване