05/09/12 19:03
(http://www.klassa.bg/)

Кралица Елизабет II представи реформите на кабинета "Камерън"

В своята реч пред двете камари на парламента вчера кралица Елизабет II очерта програмата на правителството за година напред, предаде Би Би Си. Сред исканите реформи е Великобритания да бъде изключена от новото споразумение за европейски спасителен план за еврозоната, както и разделяне на дребното от инвестиционното банкиране, защото търгуването с акции е много по-рисково и необезпечено. Също така в програмата е включена и обсъжданата реформа в Камарата на лордовете, като се съкрати съставът й .Основни ще бъдат и промените в трудовото законодателство и в частност на системата за трудови спорове, като ще бъде улеснено уволняването на работници, както и възможност за понижаване директорските заплати по желание на акционерите. Предвижда се създаването на единна служба, контролираща конкуренцията и пазарите, която ще замести Комисията за конкуренцията и част от функциите на Бюрото за лоялна търговия.
В програмата е включен и закон за основаване на зелена инвестиционна банка, която да подкрепя екологични инициативи, като това се допълва от енергиен закон, планиращ подкрепа на производството на нисковъглеродна енергия. В речта на кралицата не бе включен законопроект за еднополовите бракове, както медиите обявиха преди събитието. Той бе критикуван от консерватори, тъй като дебатирането му би отклонило вниманието от проблемите на икономиката.
В съвместно изявление премиерът Камерън и неговият заместник и лидер на либералдемократите Ник Клег заявиха, че икономиката продължава да бъде техен главен приоритет. "Основната задача на правителството остава ограничаването на дефицита и възвръщането към икономически растеж и осигуряване на работни места", се казва в заявлението.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване