05/09/12 18:14
(http://www.klassa.bg/)

Кубрат Пулев защитава шампионските пояси в "Арена Армеец"

Кубрат Пулев може да защитава двата шампионски пояса - на Европейския боксов съюз и интерконтиненталния на Международната боксова федерация, с мач в София в многофункционалната зала „Арена Армеец“. На пресконференция вчера Пулев разкри, че вече е водил разговори със своя мениджър и не би имало проблем да се организира някой от следващите му двубои да бъде в София. "Би било хубаво да защитя титлите си тук, в София. Имаме хубава зала и съм сигурен, че ще я напълним, защо не? Това е въпрос на време. Така ще зарадваме българската публика на живо. Няма проблем от страна на моя мениджър, говорил съм и с организатори тук", каза Кубрат Пулев. Той очаква следващият му мач, с който ще защитава двата шампионски пояса, да бъде през есента. "Сега ще се отдам на заслужена почивка, после ще подкрепя брат ми Тервел на олимпиадата. Септември-октомври може би ще има мач за защита на двете ми титли. Но едва ли следващият ми мач ще бъде с някой от братята Кличко. Те са хора като нас, просто сега са на високо ниво, но това няма да бъде вечно, ще дойде момент, в който ще загубят. Смятам, че двамата много внимателно наблюдават развитието ми", каза още Кубрат Пулев. Той определи мача си с Александър Димитренко в събота, когато спечели европейската титла в тежка категория, като най-тежкия до момента. "Може би вие мислите, че този мач не е бил труден, защото нямам толкова аркади и синини. Тежестта на тоя мач не е в аркадите. Това беше най-тежкият мач, защото всичко беше заложено на него. Залогът беше много голям, защото ако бях загубил, губех всичко. Това беше най-трудният ми противник, но когато подготовката е правилна, резултатите са налице", коментира Пулев.
Отново вчера министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков поздрави лично Кубрат Пулев за извоюваната европейска титла. Той му подари реплика от Тракийското съкровище като символ на упоритост, сила и воля за успех. Министърът на отбраната Аню Ангелов също награди сержант от резерва Кубрат Пулев. Той бе отличен с награден знак „За принос към Министерството на отбраната” за проявен изключителен дух, издръжливост и високо спортно майсторство, заслуги към отбраната на страната и издигане на престижа на Република България. „За мен е особено удоволствие да връча тази награда. Като сержант от Центъра за високо спортно майсторство към Министерството на отбраната през 2008 г. Кубрат Пулев спечели европейска титла по бокс в Ливърпул за аматьори. Днес ние го посрещаме като европейски шампион по бокс в супертежка категория за професионалисти”, каза министърът на отбраната Аню Ангелов и подчерта, че Кубрат Пулев е извоювал европейската титла в навечерието на 6 май – Ден на храбростта и празник на Българската армия.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване