05/09/12 16:46
(http://www.klassa.bg/)

„Миньор“ и ЦСКА разпалиха война за билети

Отборите на „Миньор“ (Перник) и ЦСКА са на прага на грандиозен скандал, който е свързан с разпределението на билетите за двубоя помежду им от 28-ия кръг на родната „А“ футболна група. Срещата се очаква с огромен интерес, тъй като при евентуален неуспех ЦСКА ще бъде пред угрозата да изпусне титлата, ако загуби гостуването си в последния кръг на „Лудогорец“.
От щаба на „Миньор“ (Перник) вече започнаха със заплахите и обявиха, че подготвят истински ад за „червените“ футболисти. Освен това клубното ръководство на „Миньор“ е категорично, че ще отпусне не повече от 600 билета за привържениците на ЦСКА с цена от 6 лева. Тази бройка обаче няма как да удовлетвори претенциите на „червените“, които готвят истинска инвазия в Перник. Поради тази причина шефовете на „армейците“ контрираха колегите си и поискаха от тях още 2000 пропуска. От Централния фен клуб на ЦСКА обявиха, че над 2000 привърженици ще тръгнат към Перник, за да подкрепят футболистите на Стойчо Младенов и няма начин тези хора да останат без места на стадиона.
Както е известно, капацитетът на стадион „Миньор“ е 6000 седящи места и според разпоредбите на УЕФА гостуващите отбори могат да получат не повече от 10% от пропуските, което в случая е равно точно на 600. При допълнителни споразумения обаче двата тима могат да променят този процент. Дербито пък ще бъде охранявано от над 100 служители на реда.
Междувременно пък стана ясно, че треньорският щаб на ЦСКА ще може да разчита на двама от основните си футболисти за двубоя срещу „Миньор“. Левият бранител Румен Трифонов и крилото Антон Карачанаков със сигурност ще бъдат готови за двубоя в Перник. Двамата получиха разтежения през миналата седмица, но вече са възстановени от контузиите си. Така от титулярния състав на ЦСКА за срещата с „Миньор“ ще отпаднат младокът Мартин Дечев, който се представи колебливо срещу „Ботев“ (Враца), и Георгиан Паун. Добрата новина за старши треньора на ЦСКА Стойчо Младенов е, че и полузащитникът Николай Дюлгеров ще е на линия.
И докато ЦСКА се готви за двубоя в Перник, български и европейски инспектори минаха през стадион „Българска армия“, за да проверят дали съоръжението заслужава лиценз за следващия сезон. Те бяха посрещнати и разведени от президента на клуба Димитър Пенев, а в комисията бяха инспектори от УЕФА, представители на полицията, Столична община и други. Очаква се хората, занимаващи се с лицензиране на стадиони, да кажат какви забележки имат към съоръжението и ако те бъдат оправени, ЦСКА да играе на „ Българска армия“ и през следващия сезон във вътрешното първенство. Що се касае до европейските двубои, едва ли „червените“ ще получат зелена светлина най-малкото поради факта, че около стадиона няма необходимите паркоместа.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване