05/09/12 10:59
(http://radiomilena.com/)

На 17 май лекоатлетически крос за всички поморийци, стартът е пред читалището

На 17 май своя професионален празник отбелязват всички спортисти и работещи в сферата на българския спорт. По този повод и с цел популяризиране на спорта сред учащите се и гражданите, Община Поморие организира лекоатлетически крос под надслов „Да на спорта! Не на наркотиците!” Той няма да има състезателен характер, важно е участникът да финишира, независимо дали с пробег или ходом. Участниците ще бъдат разделени в четири категории: деца от детските градини, ученици от 1-8 клас, младежи от 9-12 клас и мъже и жени. Дължината на маршрута ще бъде съобразена със съответните възрастови групи. Стартът на кроса за всички участници ще бъде даден пред новопостроената сграда на читалище „Просвета – 1888”, като за децата от детските градини той ще бъде до Централна Кооперативна Банка и обратно, а за учениците от 1-8 клас – до офиса на М-тел и обратно. Маршрутът за юношите и възрастните ще бъде: читалище „Просвета-1888” – хотел „Парадайс” – по улица „Яворов” – покрай съда – ул. „Княз Борис I – читалище „Просвета-1888”.

Предвидени са  три големи награди – велисипеди, както и 12 поощрителни, а за най-малките са осигурени лакомства. Победителите ще бъдат определени чрез жребий. До 11 май на тел. 08882420077 или на e-mail: sport@pomorie.org ръководителите на децата и учениците трябва да представят списък с участниците по възрасти, заверен от лекар и директора на учебното заведение, както и от преподавателя по физическо възпитание.

На 15 май от 17.00 ч в зала 2 на Общината ще се проведе техническа конференция, на която ще се проверят документите за участие и ще се раздадат фланелки за децата и учениците.

Поканата от Община Поморие е отправена към всички, които искат да се включат в спортната инициатива на 17 май (четвъртък) от 9,30 ч. пред сградата на читалище „Просвета-1888” в града.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване