05/09/12 18:41
(http://www.klassa.bg/)

Оланд започна да предава избирателите си твърде бързо

Социалната мрежа Туитър загря от обидени французи, разкрили, че техният избраник за президент Франсоа Оланд вече е започнал да ги предава, пренебрегвайки предизборните си клетви, писа в. “Дейли мейл“. Оказва се, че още в нощта на победата на 6 май той е „забравил“ обещанието си да бъде скромен гражданин и след като стане държавен глава, щял да се вози с влак, а няма да харчи парите на народа в тази криза.
Трябва да им завиди човек на политиците как умеят в предизборна обстановка да усещат нагласите на избирателите и да се настройват на същата вълна. Французите, които гласуваха за Оланд, пожелаха и избраха промяната именно защото им омръзна да стягат колани и да треперят за работното си место. Това бяха обикновени хора, а не онези „богаташи“, на които той се зарече, че ще вдигне данъците. Те харесаха Оланд именно защото в техните очи той е антиподът на Никола Саркози, обичащ скъпите часовници и всякакъв лукс. Затова реагираха в социалните мрежи, когато усетиха, че надеждите им за промяна може да не се сбъднат.
Но случката с „Фалкон“-а изглежда доста незначителна на фона на това, което се очаква тепърва да покаже Оланд. Дали е готов да предаде избирателите си, ще стане ясно още на 16 май, когато ще се изправи лице в лице с германския канцлер Ангела Меркел. Ще отстъпи ли от своите намерения да иска нови правила в еврозоната, както мъжествено обеща преди изборите? Тогава вече тези, които гласуваха за него, ще разберат предадени ли са или не. Макар че вече ще бъде късно.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване