05/10/12 18:13
(http://www.klassa.bg/)

"Атлетико" (Мадрид) грабна трофея след шоу на Фалкао

Първият победител в историята на Лига Европа "Атлетико" (Мадрид) спечели втория си трофей от надпреварата, след като победи "Атлетик" (Билбао) с 3:0 в зрелищен испански финал на стадион "Национал арена" в Букурещ. Мадридчани стигнаха до успеха с три страхотни гола - два на Радамел Фалкао през първото полувреме и един на Диего пет минути преди края. Колумбиецът стана голмайстор в Лига Европа за втори пореден сезон. Южноамериканецът отбеляза 12 гола, преди година нападателят се състезаваше за "Порто", като отбеляза 18 гола.
Футболистите на Диего Симеоне завършиха турнира с 12 поредни победи и общо 33 отбелязани гола. По-този начин „дюшекчиите“ си върнаха трофея от Лига Европа, който за последно спечелиха през 2010 година, когато победиха „Фулъм“ (2:1) на финала. За „Атлетик“ (Билбао) пък остава горчилката от втория загубен европейски финал от два опита. Баските още имат шанс да спечелят титла този сезон, но трябва да надвият „Барселона“ на финала за Купата на краля.
Наставникът на „Атлетико“ (Мадрид) Диего Симеоне успя да спечели за втори път турнира Лига Европа. Сега той го направи като треньор, след като през 1998 година стори това като играч на италианския „Интер“. "Много съм щастлив заради играчите, заради феновете и заради децата, защото когато тръгнат на училище, те ще носят фланелки на „Атлетико“ (Мадрид). Това е най-важното нещо", заяви възторженият Симеоне. „Утре, когато децата отиват на училище, с гордост ще обличат фланелките си на „Атлетико“ (Мадрид) - това е най-невероятното усещане", заяви емоционално Симеоне след финала.
Аржентинецът пое „Атлетико“ (Мадрид) по средата на сезона, когато тимът се намираше в криза и освободи Грегорио Мансано. Под негово ръководство "дюшекчиите" се стабилизираха сериозно. Освен триумфа в Лига Европа, те се движат добре и в първенството и все още имат шанс дори да финишират в Топ 4, стига „Малага“ да не победи в последния си мач. Наставникът на „Атлетик“ (Билбао) Марсело Биелса пое цялата отговорност за поражението на баските във финала на Лига Европа, спечелен от „Атлетико“ (Мадрид) с 3:0. "Разочарован съм. Не изиграхме добър мач. Аз съм човекът, който отговаря за стратегията на отбора, който не успя да постигне поставените цели. Това прави разочарованието дори още по-голямо. „Атлетико“ заслужаваше да победи, но не и с такъв разгромен резултат. Чувството на лична отговорност се увеличава от това, че всъщност разликата между двата отбора не е толкова голяма, колкото изглеждаше тази вечер", сподели Биелса.
В същото време общо 37 души са претърпели леки наранявания на празненствата на площад "Нептуно" в Мадрид, предаде "Еуропа прес". Феновете на „Атлетико" (Мадрид) излязоха, за да изразят радостта си след успеха на "дюшекчиите" в Лига Европа. Дванайсет от 37-те са полицаи. Общо десетима души са откарани в болница. Арестуваните са 52-ма.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване