05/12/12 05:33
(http://radiomilena.com/)

Карвинг демонстрации на ученици от ПГТ-Поморие в туристическата борса

 На 11-то издание на туристическа борса „Вашата ваканция” Община Поморие представи своите възможности като туристическа дестинация. Над 30 щанда участваха с рекламни материали. Професионалната гимназия по туризъм  “Алеко Константинов” – Поморие  представи демонстрации на карвинг – изкуството на красивата храна, при което плодовете стават барелефи и скулптури.
Организатор   на борсата бе Бургаската регионална туристическа асоциация/БРТА/, под патронажа на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма/МИЕТ/, като се акцентира  не само върху културата и археологията, но и върху балнео- и СПА дестинациите, както и възможностите за  спорт и почивка на море. Международен европейски проект за религиозен и културен туризъм RECULTIVATUR  беше представен на „Вашата ваканция”. В проекта участват 16 европейски страни, сред които и  България. За Бургаска област в този международния проект са включени  няколко туристически маршрута като „ Духовния път ” в Несебър с посещение на различни църкви, действащият манастир „Св. Георги” в Поморие, археологическите обекти, които се разработват в Бургас – Аква Калиде и църквата „Св. Св Кирил и Методий”, както и най-новите археологически открития в Созопол.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване