05/13/12 18:54
(http://www.klassa.bg/)

Бойко Борисов: Трябва да харчим, колкото произвеждаме

Ако искаме да имаме растеж на заплатите, трябва да имаме растеж на икономиката, каза премиерът Борисов Борисов в интервю за bTV вчера. Искаме да увеличим пенсиите и заплатите, но трябва да харчим толкова, колкото произвеждаме, обясни Борисов.
Той припомни, че разумните и решителни политики и силните буфери осигуриха устойчивост на България по време на кризата. И уточни, че това са заявили „най-омразните на всички политици по света експерти на Международния валутен фонд“. 
Съжалявам, че трябва да дам за пример гърците, но просто искам с тях да покажа на хората докъде можем да стигнем, ако започнем да увеличаваме парите за заплати, каза още Борисов.
Ако ни бяха оставили да работим по автомагистрала "Хемус", сега нямаше да имаше задръствания на Гара Яна, заяви още той.
По думите на Борисов от всички партии в прехода само той е изпитвал най-злостната черна пиар кампания. Премиерът даде за пример опитите на БСП да бъде очернен - той и неговата партия, чрез клиповете, на които зад гърба му изскача Иван Костов. Това обаче не е попречило ГЕРБ да спечели във всички големи градове.
Министър-председателят заяви, че не се срамува от нищо по случая с братя Галеви. За разлика от други правителства, с министри на които са се срещали, при мен те не можеха да направят това. Така че независимо от това, те къде се крият, искам да кажа ясно, че те ще бъдат заловени, където и да са. Нека да бъде ясно това! „Значи всичко е въпрос на време, но те, искам това да подчертая, те ще лежат дълго в затвора“, категоричен е премиерът.
„Аз мога само да уверя г-н Гриша Ганчев, че никой няма да бъде пожален по веригата, за която той твърди, че има доказателства“, посочи Борисов, добавяйки, че в момента текат обстойни проучвания за всички възможни измами в този бранш.
Той се обяви за забрана на пушенето по стадионите, защото там, за разлика от парковете или от автобусните спирки, човек не може да „маневрира“ и да се отклони от дима на пушача, който седи до него.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване