05/13/12 15:28
(http://radiomilena.com/)

Опасността за всички наши посолства в Близкия изток е повишена

 В следващите дни посолството ни в Сана няма да работи с граждани, тоест няма да приема хора за срещи, за издаване на визи, докато не се уточни обстановката там. Това каза пред БНР министърът на външните работи Николай Младенов. Той обясни, че посолството ни в Йемен ще остане да си функционира пълноценно. „Просто в следващите няколко дни предприемаме извънредни мерки, за да може да има някакво спокойствие съставът на посолството, докато се изяснят обстоятелствата от тази изключително неприятна случка“, допълни Младенов. Министърът очаква посланик Борис Борисов спешно да се върне в България за лечение и подчерта, че той е изключителен специалист по отношение на Йемен. Младенов потвърди, че България има близки контакти с Йемен. „Имаме хора във всички части на обществото, имаме лекари, инженери има хора, които са от опозицията, от управлението. Така че тези, които познават арабската проблематика, те си дават сметка, че това е страна в много близки отношения с България“, заяви външният министър. Младенов подчерта, че опасността за всички наши посолства в Близкия изток е повишена.
По-рано днес той каза, че е шокиран и възмутен от опита за отвличане и насилието над българския посланик в Сана – Борис Борисов.
Нападенията на дипломатически представители са в разрез с основните принципи на международните отношения. В случая с г-н Борисов става дума и за искрен приятел на йеменския народ, който от години работи не само в интерес на българските граждани в Йемен, но и в помощ на прехода в страната. Радвам се, че посланик Борисов е в добро здравословно състояние, като съвсем скоро той ще бъде повикан в София за допълнителни медицински прегледи, уточни министърът, цитира actualno.com.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване