05/13/12 18:37
(http://www.klassa.bg/)

Първанов: Не съм склонен да вярвам, че е приключила ерата „Овчаров“

Не съм склонен да вярвам, че е приключила ерата „Овчаров“, каза вчера пред TV7 Георги Първанов. Така той коментира избора на столичните социалисти, които в събота вечерта гласуваха Анна Янева, депутат от БСП и бивш зам.-министър на икономиката, да заеме мястото на Румен Овчаров. Овчаров се оттегли със сълзи на очи от поста си след 12 години ръководство заради изискването на партийния устав, според което не може да се съчетават публични постове с ръководство на местни структури. Янева реши да се откаже от парламента за сметка на партийната работа. На нейно място в Народното събрание ще влезе следващата в листата от 23-ти избирателен район–София – Ваня Добрева, зам.-министър на образованието по времето на тройната коалиция.
Новата водачка на БСП-София Анна Янева е на 57 години и е икономист по образование. Смята се за близка до сегашния лидер Румен Овчаров и поддържа Сергей Станишев. Тя бе избрана на два тура от делегатите на градската партийна конференция в събота вечерта, преборвайки опонентите си в лицето на Николай Малинов, Борис Цветков, Георги Кадиев и Валентин Иванов.
Този уикенд се проведе и първата отчетно-изборна конференция на Младежкото обединение в БСП, на която бе преизбран председателят му – 34-годишният Явор Гечев. Той разби конкуренцията още на първи тур с 315 гласа от общо гласували 534 делегати. Гечев се счита за поддръжник на лидера на БСП Сергей Станишев. Основният му конкурент – Трендафил Величков, взе 157 гласа.
Георги Първанов заяви, че за конгреса на БСП, който ще е на 19 май, няма по-важна цел за БСП от спечелването на изборите. Той изрази мнение, че въпросът не е в модернизацията, а в постмодернистичното развитие на партията.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване