05/13/12 17:41
(http://www.klassa.bg/)

Първото кръстовище на две нива ще е готово до края на юни

До края на юни се очаква да бъде готово кръстовището на две нива на бул. „Андрей Сахаров” и бул. „Андрей Ляпчев” в София. Това съобщи вчера кметът Йорданка Фандъкова, след като инспектира обекта. „Най-важно е качеството. Строителят подлежи на санкции, ако се забави”, каза още Фандъкова.
С изграждането на продължението на улицата „Свети Киприян” и естакадата общо имаме над 1 километър нов път, с ново осветление, тротоари, с подменена подземна инфраструктура. Правим редовно огледи на обекта, следим изпълнението, за да може по-скоро да облекчим движението в „Младост“, което е изключително натоварено, обясни столичният кмет.
Освен по това кръстовище в момента се работи усилено и по новия пътен възел до Телевизионната кула, започнали са подготвителните работи и на кръстовището на бул. „Акад. Иван Евст. Гешов” и ул. „Георги Софийски”. Столична община планира да изгради общо 5 кръстовища на 2 нива тази година, но умишлено не стартира работата по всички обекти наведнъж, за не блокира града.
По-съществената полза за реализацията на кръстовището на бул. „Андрей Сахаров” и бул. „Андрей Ляпчев” е даване на една алтернатива на бул. „Александър Малинов”, който е изключително натоварен, обясни зам.-кметът по транспорт Любомир Христов.
До 20 май трябва да приключи процедурата по избор на изпълнител за ремонт на Лъвов мост, каза още Христов.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване