05/13/12 17:19
(http://www.klassa.bg/)

Разбиха група за кражби на автомобили

7 души са задържани при полицейска акция „Ветераните“, насочена срещу кражбите на автомобили. Операцията е започнала в ранните следобедни часове в петък и е проведена на територията на столицата и на Перник. Повечето от арестуваните са от Перник и София и са криминално проявени, съобщи директорът на СДВР старши комисар Валери Йорданов. Задържаните са известни в ъндърграунд средите с прякори като Гибона, Алф, Омайски.
Работилницата за преправяне на откраднатите автомобили се е намирала в с. Извор, каза началникът на ОД на МВР-Перник Валентин Димитров. Предполага се, че през нелегалния сервиз са преминали поне 40-50 откраднати коли. Четирима от групата са задържани в с. Извор в момент, в който пласирали откраднат автомобил.
Престъпната група, разбита при операция „Ветераните“, се е занимавала с кражби предимно на автомобили малко над средния клас, които са лесно продаваеми, уточни Валери Йорданов.
„Това е група, в която се наблюдават три вида дейности. Има поръчители за определен вид автомобил, крадците крадат въпросния автомобил и го предоставят на майстори, които да извършат интервенция, така че да е трудно откриваем за органите на реда, после търсят пазар. Това е един затворен цикъл. Тези интервенции са с наистина добро качество и са трудно откриваеми“, обясни старши комисар Йорданов.
Срещу групата са повдигнати обвинения, наложена им е мярка за неотклонение за 72 часа.
Самата операция е проведена под ръководството на Специализираната прокуратура.
„Откраднатите автомобили са се продавали в страната, но не изключваме възможност назад във времето да са продавали в чужбина. След като си купуваш автомобил, който е три пъти под пазарната стойност, най-малкото се съмняваш”, каза още Йорданов.
Операцията се казва „Ветераните”, тъй като част от лицата са с доста богато криминално минало. 40 и няколко години са достатъчно сериозен стаж за такъв вид дейност, каза старши комисар Йорданов.
Един от задържаните, който е на 46 години, е казал, че смятал вече да се пенсионира. Любопитен факт е, че тарторът на бандата не e регистриран за криминални прояви.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване