05/14/12 10:54
(http://radiomilena.com/)

Обучението в средищните училища става целодневно

С въвеждането на целодневна организация на учебния процес ще се търси подобряване качеството на образованието в средищните училища. Това съобщи по време на представяне на проекта „Подобряване на качеството на образованието в средищните училища чрез въвеждане на целодневна организация на учебния процес“ министърът на образованието Сергей Игнатов, в който влиза инициативата, предаде агенция КРОСС.

Проектът е с продължителност 35 месеца и е на обща стойност 180 млн. лв.  Той ще обхване 136 000 ученици от I до VIII клас за периода 2011-2014 г., ще бъдат ангажирани и над 4000 преподаватели, обясни Игнатов.

Целодневната организация включва пълния образователен цикъл – задължителна подготовка, задължителна избираема подготовка, свободно избираема подготовка, самоподготовка, отдих игри и хранене, постигане на общодостъпно базисно знание основано на принципите на справедливост, толерантност и перспективност.

Основните дейности, включени в проекта, са обучение на учители и служители в средищните училища за прилагане на този нов модел. Друга дейност е осигуряване на средства за целодневно обучение на учениците, в това число и на учениците от малцинствените групи.

За направените разходи училищата ще се отчитат чрез специално разработена електронна информационна система.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване