05/14/12 09:40
(http://radiomilena.com/)

Предстои инициативата „Аз обичам Поморие“, Алексиев чете и коментира RadioMilena.com

Община Поморие обмисля стартирането на инициативата „Аз обичам Поморие”. Има идеята да не се чисти масово един път в годината, а това да се случва переодично, коментира кметът Иван Алексиев. Всяко едно добро дело ще мивнава под това мото. Общинската администрация се ангажира да поръча фланелки с логото и официално ще бъде обявен старта на инициативата., но не само за почстване, а и за освежаване и украсяване. Следващото всеобщо почистване на града, в което да се включват жители и фирми, ще бъде най-вероятно през месец юни.
175 тона отпадък е извозен до сметището в продължение на 3 дни. Само в съботния ден са извозени 125 тона. За сревнение средно на ден от цялата община се извозват около 27 тона.
Най-критичните и конфликтни точки на ул.”Морска” и на крайбрежния булевард ще бъдат с „джобове” /отделено място за смет/. Предложението на администрацията ще бъде внесено за решение на сесия на Общински съвет. Така хората няма да порменят местонахождението на кофи и контейнери.

На традиционната открита оперативка Алексиев коментира отново анонимните мнения в най-четения сайт от поморийци RadioMilena.com, но без да го упоменава, по повод предстоящата втора арт-проява на крайбрежния булевард в града.

„Има един безсмислен спор в интернет пространството с изключително много простотии и глупости. Извинявам се за израза, но не отива на интелегентни хора по този начин да коментират една инициатива на млади хора, които абсолютно безвъзмездно правят всичко това.Общината никога не е давала 4000 лева и няма да даде 4000 лв., защото това, което поискаха младите хора е просто да се закупят боите. За първия етап цената е 362 лева. За втория етап са 460 лева, тъй като пейките са много повече. Това дава общината, а всеки, който мисли, че може да бъде полезен и да направи града ни по-красив е добре дошъл, защото тези млади хора не цапат пейките, а си подготвиха проект, представиха го пред общината, защитиха го и поради тази причина им дадохме поле за изява. Винаги съм го казвал, ще продължавам да го казвам на всяка оперативка. Много е лесно да се скриеш зад компютъра, зад някое измислено име и да плюеш. Дава се пример, че в Бургас е много красиво направено, а в Поморие – не. Не съм убеден в това. Защо винаги умаловажаваме нашите успехи и чуждите успехи ги представяме в една по-добра светлина. Да, в Бургас наистина иницираха на времето такава проява. Укасиха грозни трафопостове и сгради. Нима Пансионата, нашарен с разни спрейове е по-красив?
Тази проява продължава! Ние сме готови за всяка една добра инициатива от жителите на Поморие и поради тази причина стартираме кампанията „Аз обичам Поморие”. Който наистина обича Поморие да излезе от компютърната зала, да стане от клавиатурата, да се изправи тука и да каже – аз обичам Поморие и поради тази причина да се направи това, това и това.”

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване