05/15/12 18:01
(http://www.klassa.bg/)

Държавата е мащеха за големите ни спортисти

Легендата на българския волейбол от близкото минало Любо Ганев провокира директно Матей Казийски, обявявайки, че той трябва първо да класира отбора за олимпиадата в Лондон, а след това, като иска, да си ходи. Това стана, след като звездата на световния волейбол Матей Казийски съобщи, че обмисля да последва пътя на Димитър Бербатов, като се откаже от националния отбор на България. Причината е отстраняването на клубния му треньор в „Тренто“ Радостин Стойчев от представителния ни тим.
Така се стига до парадокса в двата най-титулувани колективни спорта (футбола и волейбола) да не използваме най-големите си звезди – най-добрия волейболист на Европа за 2006 г. и 2008 г. Матей Казийски и голмайстора в най-силното футболно първенство в света през 2011 г. Димитър Бербатов. Това обаче едва ли учудва някого, защото в България много отдавна сме доказали, че не умеем да ценим успелите личности във всички сфери. Отнасяме се безпардонно с постигналите повече и винаги гледаме да им намерим кусури, вместо да ги оставим да правят това, в което са най-силни. И вместо да се гордеем и търсим положителното от Радостин Стойчев, Матей Казийски, Димитър Бербатов, Стилиян Петров и Мартин Петров, ние започваме да ги плюем и търсим нещо пошло от техния личен живот. За съжаление в нищо не сме толкова силни, колкото в завистта към успелия.
Колкото до едно евентуално решение на Матей Казийски да се откаже от отбора, то може да се окаже правилно, защото, когато родината е мащеха за известните си спортисти и федерацията се държи по същия начин с отбора и треньора си, тогава логично е да си тръгнеш.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване