05/15/12 05:13
(http://radiomilena.com/)

Идва краят на глобалното затопляне

 В идните години глобалното затопляне ще приключи по цялата планета. Такава прогнозата са направили екип от учени от Физическия институт на Руската академия на науките, цитирани от Агенция Кросс. Освен това, според изследване процесът на глобално охлаждане е започнал. След пика през 2005 г., средната температура на Земята е намаляла с 0.3 градуса и се връща на нивото от 1996-1997 г. До 2015 година учените вярват, че температурата ще падне с още един и половина десети от градуса, което съответства на климата от началото на 80-те години. 2020 г. вече ще напомни на жителите на северните ширини за суровата зима на 1978 г. и 1979 г., а през 2040-та година на планетата ще става все по-студено.
Както се оказа по време на изследването, причината за изменението на климата не е свързано с дейността на човешката цивилизация като цяло, а на пространството. Според учените, фактът, че атмосферата на Земята непрекъснато се замърсява от космични частици прах също оказва влияние. Според различни наблюдения, количеството на утаен прах варира от 400 до 1000 тона на ден.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване