05/15/12 17:22
(http://www.klassa.bg/)

Матей Казийски първо да класира отбора за олимпиадата, а след това да си ходи

Бившият национал на България и член на Управителния съвет на родната федерация по волейбол Любо Ганев влезе в задочен спор със звездата на представителния ни тим Матей Казийски по повод евентуалното му оттегляне от отбора. Това се случи в предаването „Тази сутрин“ по bTV, където Любо Ганев разкри и повече подробности около освобождаването на Радостин Стойчев от поста селекционер на България.
„Нито аз, нито родната федерация имаме нужда от Матей Казийски. Като иска, нека да си ходи. Но първо да класира момчетата на олимпиадата. Да спечели сам следващите три срещи, защото той е лидерът в този отбор и този отбор има нужда от него. След това аз лично ще му стисна ръката и да си ходи“, заяви Любо Ганев. Според бившия национал обаче звездата на „Тренто“ няма да посмее да направи тази стъпка. „Срещнахме се лично и му предложих да се хванем на бас, че няма да си тръгне. Той обаче отказа“, допълни още Любо Ганев. Членът на УС на родната федерация говори и за решението на централата за смяната на селекционера Радостин Стойчев със Силвано Пранди. „Няма черна овца тука. Казвам го и пак ще го повторя, за да го знаете всички – единодушно Управителният съвет взе решение, че той не може да води отбора поради ред причини, които са тактически, технически и дори психологически. За пръв път имаме подкрепата на държавата, и то лично на премиера и на министъра. И то не само да седи и да гледа, а реално да прави нещо. Получаваме финансиране и задачата на Радостин Стойчев беше да класира отбора на квалификацията в София, а той не го направи“, каза Любо Ганев.
Опоненти на Любо Ганев в студиото на bTV бяха бившата националка по волейбол Цветана Божурина и съпругът й Сандро Филипини, който е италиански журналист, анализиращ волейбола в „Гадзета дело спорт“. Според тях решението за уволнението на Радостин Стойчев е взето още в събота вечерта. Двамата заявиха, че от федерацията са били избрали Силвано Пранди предварително и всичко е една постановка. „Уволнението беше готово още след двубоя с Германия. Всички от волейболната централа казват, че Радостин Стойчев не е класирал отбора за игрите в Лондон, но нали все пак има още една квалификация, и то само след няколко дни. Българската федерация успя да се изложи на международно ниво заради начина, по който беше обявена треньорската смяна. Това доведе до освиркването на Силвано Пранди в залата. Необяснима е постъпката на федерацията“, заяви Цветана Божурина.



Бивш волейболен национал събира средства за паметник на Алеко Константинов

Бившият волейболен национал Иван Зарев смени спортния екип с доста по-благородни цели. Сдружението му „Младите в действие“ организира на 20 май 2012 г. пред ресторант „Бор“ в кв. Княжево целодневен културен маратон. Идеята на инициативата е да се съберат средства за изграждането на паметник на писателя и основател на организираното туристическо движение в България Алеко Константинов. Мястото за благотворителния концерт също не е избрано случайно. Догодина се навършват 150 години от рождението на писателя. На 02.08.1899 г. в тогавашното село, днес квартал, Княжево е взето решение за основаване на първото туристическо дружество в България, което съвсем логично носи името на Алеко Константинов. На тази дата преди 113 години седмина ентусиасти посещават традиционния княжевски събор. Четвърт век по-късно двама от тях разказват с умиление за рождения ден на организирания български туризъм. На 22 август 1899 г. Щастливеца написва знаменитата си Покана, а на 27 август 1895 г., заедно с още 300 души, изкачват Черни връх. Първият поход на новоучреденото движение тръгва именно от Княжево към Черни връх. В събитието в неделя ще има песни, народни танци, театър, жива музика, викторина за деца и сцена на открито, като програмата ще продължи през целия ден. Организаторите само се надяват на хубаво време и повече посетители.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване