05/15/12 22:08
(http://e-vestnik.bg/)

От 20 години насам политици стават ялови чиновници

Колаж: Владимир Дойчинов-Ладо

Ялови са. Всичките ни момчета и момичета, които се “занимават” с политика са безплодни, безидейни, инертни и в резултат на това, вредни. Аз не виждам никаква алтернатива. За мен избор няма.

Като се замисли човек кой влезе в политиката след 10.11.89 г. ще види, че на очи се набива един много интересен типаж. В политиката влязоха и се задържаха чиновниците. Човекът-апаратчик, за който работния ден е от 9.00 ч. до 17.30 ч., той разбира се отива в 9.30ч., и си тръгва към 17.00ч. В обедната почивка Марчето, колежката може и да го ощастливи с някоя бърза ласка.

В петък задължително се тръгва по-раншко, щото се ходи на вилата (разбирай на село). За този човек, печеленето на пари е като отиде на 1-во и 15-то число при Гинчето, касиерката и тя чинно отворя касата, за да му даде аванса и заплатата. Ето, така според тези хора се правят кинти. Някой отваря един шкаф, взима нещо и ти го дава в ръцете. Ти просто си стоиш и те сами идват при теб.

За най-голямо мое съжаление тези хора никога не са печелили като са използвали ума си, уменията си, дарбата си. За тях е важно единствено да си на правилното място откъдето минават паричните потоци и трябва просто да си поискаш едни 10%, които бързо започнаха да им малеят, после процентите станаха повече и по-големи.

Затова и икономиката ни е като бавно изстиващ труп. Обезкръвена, ограбена, разсипана, убита. Защото в България под икономика разбират не да произвеждаш, да изнасяш и да търгуваш свободно, а се прави “икономика”, като се въртят едни и същи пари от данъци, такси, рекет и комисиони. Ми те парите свършиха вече, бе мили момчета и момичета. Въпрос на време е да се хванем за палците. Само това, че сме във валутен борд ни спасява от хиперинфлация.

И сега пак да се върнем на нашия типаж: Вечер той се прибира у дома и благоверната Руска го емва от вратата, още несъбул си обувките го изяжда с парцалите за каквото й е удбно да се сети и го прави на сандър, докато не се нацупи и не си легне обидена на целия свят. Е, питам аз, как този човек, който не може да оправи жена си, ще оправи мен, теб, селото, града, държавата? Сигурно “по един чудесен и необясним начин”, както е казал Улиям Окам.

Сега коментираме същите тия типажи, вече поостарели, посивели, позабогатели от комисионни и консултантски услуги (както писа един коментатор в този форум). Нрава и обичаите им не са мръднали ни на йота. За мен няма алтернатива. Всички са едно и също вредно и опасно нещо с различни лица, крякащи от различни камбанарии. Кухи и жалки. Смешници.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване