05/15/12 18:10
(http://www.klassa.bg/)

Станишев: Характерът на кампанията бе избран от другаря Първанов

Самият характер на кампанията, който на моменти беше ожесточен, беше избран в немалка степен от другаря Георги Първанов. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев след вчерашното заседание на Изпълнителното бюро на партията.
„Георги Първанов информира с писмо Националния съвет на БСП, че започва обиколки в страната и проведе поредица срещи, за които ръководството на партията не беше информирано. През последната седмица той отправи доста тежки констатации и обвинения към БСП и нейното ръководство. Това, което се предлага, буди немалко въпроси – за какво точно трябва да се води разговор. Това би обезсмислило целия ход на отчетно-изборната кампания и дискусията на самия конгрес, защото на конференциите са се водили разговори по всички въпроси“, обясни Станишев.
Той допълни, че изцяло ще подчини своето поведение на членовете и симпатизантите на левицата.
„Президентът Първанов каза преди няколко месеца: „Лидерска битка няма да има. Аз ще се кандидатирам за председател”. Важното е да осъзнаем каква е нашата отговорност пред партията и пред страната. Тя е много по-голяма от личните интереси на когото и да е”, каза още Станишев.
Намираме се в реална предизборна ситуация и предсрочни избори не са изключени, допълни лидерът на БСП. Той даде за пример Закона за държавния служител, който по същество носи много ясни предизборни цели. Според него продължава лобисткото законодателство за фирми, приближени на ГЕРБ.
Сергей Станишев има 179 номинации за председател на БСП, а 82 номинации има Георги Първанов. Това заяви Евгени Узунов, организационен секретар на БСП. Общо номинираните кандидати са 29 кандидати. Янаки Стоилов е на трето място с 35 номинации, Драгомир Стойнев има 28, Корнелия Нинова – 25, Георги Кадиев – 9, Мая Манолова – 7, Михаил Миков - 6, Георги Пирински – 3.



Анна Янева: Лидерската битка е вредна, но БСП няма да се разпадне

Лидерската битка е вредна за БСП, но левицата няма да се разцепи на предстоящия конгрес на партията в края на седмицата. Това коментира пред „Дарик“ новият председател на градската организация на БСП в София Анна Янева.
„Не разбирам амбицията на Георги Първанов да се върне отново като председател на партията. Той би могъл много успешно да работи за БСП със своя опит и професионализъм, би могъл да помогне и аз се надявам, че това ще стане", каза още Янева.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване