05/16/12 17:11
(http://radiomilena.com/)

Австрийските туристи се интересуват от културния туризъм

Може да привлечем австрийски туристи, ако популяризираме възможностите за културен туризъм в България. Голяма част от австрийските граждани залагат на качествения туризъм, който включва посещаване на културни, археологически и природни забележителности. Сред основните им предпочитания е наличието на спокойствие, тишина и сигурност, както и възможността за практикуване на алтернативни видове туризъм като планински, градски, СПА, фестивален, кулинарен и др. Това сподели посланикът на Република Австрия Н.Пр.Герхард Райвегер по време на срещата си с областния управител Константин Гребенаров.

От своя страна губернаторът сподели, че българското правителство работи точно в тази насока, отпускайки средства за опазване, съхраняване и развитие на археологическото и културно богатство на България. Гребенаров не пропусна да отбележе, че България е на трето място по артефакти и занапред ще се полагат усилия за използване на този й потенциал.

Сред другите теми, които предизвикаха интереса на дипломата бяха честванията по повод 100 години Балкански войни. Райвегер изрази готовност и желание да осигури присъствието на австрийски историци, които да вземат участие в научните конференции залегнали в календара за отбелязване на годишнината.

Гребенаров получи покана за симфоничния концерт, който ще се проведе тази вечер, в рамките на 16-те Австрийски музикални седмици, повод за посещението на посланика в град Бургас.

Губернаторът изпрати госта с бутилка българско вино и книга „7 цивилизации- 70 века България”.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване