05/16/12 17:37
(http://www.klassa.bg/)

За едни може санкция за допинг, а за други – не

Втората ракета на България в мъжкия тенис Димитър Кутровски отнесе тежко наказание от две години лишаване от състезателни права от Международната тенис федерация (ITF), след като даде положителна допинг проба на забранената субстанция метилхексанамин.
Веднага след оповестяване на решението Димитър Кутровски обясни пред ITF, че метилхексанаминът е попаднал в организма му чрез инжектирането на добавката Jack3d, която не е забранена. Оправданието му обаче не беше прието от органите и трибуналът потвърди, че има нарушение на правилника и трябва да влезе в сила наказание от две години.
Интересното в случая е, че за използването на същата забранена субстанция тримата футболисти на ЦСКА Тодор Янчев, Румен Трифонов и Костадин Стоянов получиха минимално наказание от три месеца лишаване от състезателни права от Дисциплинарната комисия към Българския олимпийски комитет. Логично следва да бъде зададен въпросът, как в световен мащаб за използването на метилхексанамин наказанието е две години, а в България – само три месеца. На всичко отгоре в последното си становище по въпроса Българският спортен арбитраж обяви, че наказанията на тримата от ЦСКА са достатъчни, дори завишени.
Е, добре дошли в България – мястото, където никой не се съобразява с международните наредби.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване