05/16/12 19:20
(http://www.klassa.bg/)

Кметове подкрепят промените в Закона за горите

Предложените промени в Закона за горите са крайно наложителни, защото там, където има работеща икономика, ниска безработица и перспектива за развитие, опазването на природата е много по-ефективно. Това е позицията на кметовете на Сапарева баня, Берковица, Самоков, Дупница, Долна баня, Костенец, Кочериново, Рила, Смолян, Банско и Разлог, по повод предвидените промени. Според официалната им позиция, над 80% от хората от планинските региони и София желаят планините , разположени в непосредствена близост до техните общини, да се използват разумно за зимен, летен туризъм и ски-спорт.
Кметовете подчертаха, че още през април миналата година са алармирали, че новоприетият закон спира всички инвестиционни проекти и поставя в трудно положение хората от планинските райони. При приемането на сега действащия закон беше прекъсната връзката между законодателя и нас, коментираха представителите на местната власт. Според тях предстоящите изменения дават възможност за устойчиво регионално развитие.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване