05/16/12 17:59
(http://www.klassa.bg/)

Пивоварите залагат на микс от бира и плодов сок

За летния сезон производителите на пиво залагат на микс от бира и плодов сок, съобщиха от Съюза на пивоварите в България (СПБ). Според данни на организацията един на трима души възприемат този тип напитка като качествено нова, а не като алтернатива на вече съществуваща. Очаква се тази комбинация, известна и като радлер, да бъде хит на пазара през тази година. Тази разновидност на бирата е по-слаба от познатото светло пиво и е най-харесвана от младите и активни хора над 20-годишна възраст. Питието съдържа едва около 2% алкохол и според проучванията на съюза около 85% от хората между 20 и 35 г. харесват новия вкус.
След успеха на Zagorka Rezerva 2011, която даде нова алтернатива както на ценителите на класическата бира, така и на тези, отворени към нестандартните комбинации, продължаваме да провокираме интереса на нашите консуматори, коментира и Румен Колев, маркетинг мениджър в компанията. Той обеща единствено пред „Класа“, че още следващата седмица ще изненада любителите на пиво и с друг иновативен продукт. От „Каменица“ също подготвят още новаторски изделия за пазара освен вече пуснатите напитки с лимон и грейпфрут.
Все повече българи консумират бира целогодишно, като през месеците април – септември се предпочита най-вече светло пиво, коментира за „Класа“ Ивана Радомирова, главен секретар на СПБ. Очакванията за лятото са бирената индустрия да отбележи ръст. В редица европейски страни браншът отбелязва положителни резултати, надяваме се това да се случи и в България, заяви и Александър Грънчаров, председател на СПБ. Връзката между футбола и бирата е много силна и е нормално да очакваме повишена консумация в сравнение със същия период на 2011 година, заяви и Камен Алексов, маркетинг директор на „Карлсберг България“.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване