05/17/12 17:55
(http://www.klassa.bg/)

Осигуриха работа на металурзите от ОЦК в Мадан и Пловдив

С ГОРУБСО–Мадан и КЦМ-Пловдив е постигната договореност за осигуряване на временна работа за металурзите от ОЦК-Кърджали. Това стана ясно вчера след среща на премиера Бойко Борисов с президента на КНСБ Пламен Димитров. Министър-председателят обещал и превоз за работниците до избраната от тях фирма. Преди това в ефира на Нова телевизия Борисов сподели намерението си за нова среща с протестиращите. За съжаление над 300 милиона лева висят и инвеститорите са много трудно сговорчиви, отбеляза той. За раздора в Синята коалиция премиерът заяви: „Не мога да разбера защо случващото се между ДСБ и СДС е драма“. Според него двете големи партии, чиито лидери са с претенции да управляват, следва да се стегнат и работят. В отговор на въпрос кого предпочита за съперник между Сергей Станишев и Георги Първанов премиерът заяви: "Единият е известен със заменките си, другият е известен с помилванията си, който и да изберат, никаква разлика". Бягството на осъдените „братя“ Галеви не трябва да учудва никого в България, смята Борисов. Според него МВР и прокуратурата са събрали достатъчно точни, ясни и силни доказателства те да получат няколко дългогодишни присъди. Рано или късно ще ги хванем и ще отидат в Централния затвор, категоричен е министър-председателят. По думите му за бягството на двамата осъдени МВР има най-малко вина.



Има солиден инвеститор, увери Симеон Дянков от САЩ

Има солиден, финансово стабилен инвеститор, който не е оттеглил интереса си към ОЦК-Кърджали. Това е съобщил вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков от САЩ на управителя на Кърджалийска област Иванка Таушанова. Преговорите за изход от кризата в завода продължавали със същата интензивност, уверил той. Според Дянков нито банките кредитори, нито собственикът Захариев имат интерес от обявяване на фирмата в несъстоятелност. След намесата на правителството заинтересованите страни са сближили позициите си за бъдещето на ОЦК и са направили сериозна стъпка напред към благополучна развръзка на казуса.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване