05/18/12 18:32
(http://www.klassa.bg/)

40 млн. евро ще бъдат насочени за енергийна ефективност

40 милиона евро ще бъдат насочени към големи предприятия и компании за насърчаване на енергийната ефективност, съобщи в Пловдив заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Жулиета Хубенова, предаде радио "Фокус"-Пловдив. По думите й, скоро ще приключи оценката на проектните предложения на тези предприятия и още 150 милиона евро субсидии ще бъдат разпределени към малките и средните предприятия у нас, които също искат да имат по-голяма енергийна ефективност. Стана ясно, че предстои внасянето на нов закон за инвестициите и за иновациите. Това ще позволи на компаниите да могат да кандидатстват и по-лесно да получават средства по Оперативна програма /ОП/ „Конкурентоспособност”, посочи Хубенова.
Една от основните задачи на правителството и на МИЕТ е да подобрява икономическата среда и да подпомага предприятията, за да имат те устойчив и интелигентен растеж, подчерта Хубенова. Тя откри две нови производствени линии в „Дунапак-Родина” АД в Пловдив. Инвестицията е реализирана с подкрепа от ОП „Конкурентоспособност” по схемата за технологична модернизация в големи предприятия.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване