05/18/12 11:12
(http://radiomilena.com/)

Засадиха червени цветя във формата на панделка

Засадени са две лехи с червени цветя във формата на панделка в градинката срещу сградата на общинската администрация в Поморие и пред читалище ”Светлина-1939”. По този начин Община Поморие изразява почитта към паметта на починалите от СПИН и солидарността към засегнатите от ХИВ/СПИН и близките им, става ясно от публикация в сайта на общината.
От 1983 г. всяка трета неделя на месец май светът почита паметта на жертвите, покосени от коварната болест. Събитието бе отбелязано и в училищата на територията на община Поморие със здравно-образователна беседа и изработване на табла на тема: ”СПИН – същност, профилактика и начин на предпазване от инфекцията.”

Същевременно от пресцентъра на Общин Бургас ни уведомиха, че в събота /19 май/ от 10.00 до 13.00 часа всеки, който желае може да провери бързо и анонимно своя ХИВ статус в мобилните лаборатории, разположени пред Часовника до сградата на Община Бургас, на площад „Тройката“ и до Бургаския свободен университет.

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване