05/18/12 17:23
(http://www.klassa.bg/)

И Матей Казийски се отказва, ако Данчо Лазаров не подаде оставка

След като старши треньорът на националния отбор на България по волейбол Радостин Стойчев обяви, че няма да води тима след предстоящата олимпийска квалификация, ако президентът на федерацията Данчо Лазаров не подаде оставка, същата позиция зае и звездата на отбора Матей Казийски. „Дори да се класираме за Олимпиадата, аз няма да играя, ако настоящото ръководство не се смени. От тази ситуация полза не може да се извлече. Губим всички. Това беше тежък удар, от който ще се възстановяваме дълго, а последствията са съмнения и недоверие“, заяви Матей Казийски в телевизионно интервю. Звездата на световния волейбол заяви още, че ръководството на федерацията е поставило личния интерес пред волейбола. Още преди решението на УС на БФВ да върне Радостин Стойчев на поста му и преди думите на президента на федерацията Матей Казийски заяви, че случилото се е цирк и грозна постановка.
В същото време капитанът на националния отбор по волейбол Владимир Николов заяви, че съжалява за всичко, което се случи през последната седмица. Въпреки твърденията, че не иска да работи със селекционера Радостин Стойчев, той заяви, че двамата са водени от обща цел и искат да я постигнат. „Аз съм професионалист. Моята мисия, ако можем така да го кажем, е да играя волейбол, да помагам на отбора да побеждава и това смятам да правя. Спекулации са, че не искам Радостин Стойчев да е треньор. Естествено, че ще можем да продължим да работим заедно - той е професионалист, и аз съм професионалист. Той допусна грешка в двубоя с Германия и аз продължавам да го твърдя. И не една. Аз също допуснах грешки, и то не една. Човешко е, грешим, всички грешим. Ставаме, изправяме се и продължаваме напред“, каза Владимир Николов.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване