05/18/12 19:00
(http://www.klassa.bg/)

Стоичков ще търси трите точки на "Армията"

Големият идол на феновете на ЦСКА Христо Стоичков е твърдо амбициран да спечели трите точки срещу любимия си отбор. Той лично е обещал на собственика на „Литекс“ Гриша Ганчев да го зарадва с победа и неговият тим да се класира за евротурнирите. Двубоят е днес, от 16,30 часа, на стадион „Българска армия“. Същевременно наставникът на ЦСКА Стойчо Младенов е един от малкото треньори в България, които могат да се похвалят с положителен баланс срещу „Литекс" в "А" група. Екзекутора на „Ливърпул" се изправя за първи път в треньорската си кариера срещу "оранжевите" на 8 ноември 2002 година, когато "армейците" печелят с 1:0 на "Българска армия" след гол на Велизар Димитров. Оттогава досега Младенов е извеждал ЦСКА в още пет двубоя срещу ловчанлии, като в тях записва една победа, три равенства и една загуба. Трябва да се отчете обаче, че поражението през май 2003 година бе по-скоро плод на отпуснатата игра на "армейците", които преди това си бяха осигурили титлата в родното първенство.
Днешният двубой е изключително труден за прогнозиране. Очакванията са да се получи сериозно тактическо надлъгване между двата отбора. Предимството на ЦСКА се състои преди всичко в публиката, която е 12-ият играч на отбора. От „Литекс“ ще играят на контраатака и ще се опитат да овладеят центъра на терена, където ЦСКА разполага със стабилни играчи като Тодор Янчев и Боби Галчев. „Червените“ имат също един страхотен вратар като Мболи и изключително класен нападател в лицето на Жуниор Мораеш, докато ловчанлии ще разчитат на силната игра на Георги Миланов и бразилския голмайстор Марсело Никасио.
Любопитно е, че във възловия за титлата мач между „Лудогорец“ и ЦСКА в сряда до 1000 лева ще стигат цените на билетите. На 23 май разградчани посрещат „червените“, а билетите за срещата са между 8 и 1000 лева. Гостуващите фенове ще трябва да извадят по 10 лева, съобщиха от пресслужбата на разградчани. За първи път през този сезон ще се продават билети и за ВИП ложата. Всеки, който иска да гледа мача заедно с ръководството и спонсорите на „Лудогорец“, ще трябва да заплати 1000 лв. Тези средства също ще бъдат инвестирани в изграждането на поредния нов терен с естествено покритие. Билетите ще бъдат пуснати в продажба още в неделя.
Тимът на „Левски“ ще е с ограничени ресурси в отбрана за гостуването на „Видима“ в Севлиево. Старши треньорът Ясен Петров призна на своята пресконференция вчера, че Дъстли Мюлдер няма да играе до края на сезона. Холандецът получи травма по време на тренировка на лявото си бедро. Освен него с контузии са още Александър Башлиев, който бе един вариант за десен бек, и Йордан Милиев.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване