05/20/12 17:57
(http://www.klassa.bg/)

Атентатът в Бриндизи не е дело на мафията

Главният прокурор по делата срещу мафията в Италия Пиеро Грасо смята, че атентатът пред училище в Бриндизи в събота, при който загина една ученичка, а 5 бяха ранени, по всяка вероятност няма да се окаже дело на мафията. Това показват първите анализи на случилото се. И според прокурора на Бриндизи това е изолиран жест на един отделен човек, чиято самоличност и мотиви до вчера не бяха известни. Проучените ясни видеозаписи от камерите на мястото сочат, че бомбата е задействана от някой, който добре е виждал какво и кого цели. И също, че добре познава електрониката, защото взривът е предизвикан от движението на учениците, които са слизали от училищния автобус. Направен е фоторобот на извършителя – възрастен мъж, италианец. Предполага се, че е познавал обичайния график на пострадалите.
Двама души бяха разпитвани дълго вчера в прокуратурата в Бриндизи, но после бяха освободени. Единият е бивш военен, с добри познания по електроника и близки, които продават газови бутилки.
Версията за мафията се появи първа в събота, защото училището носи името на съпругата на убития при атентат през 1992 г. съдия Джовани Фалконе–Морвило, която загива заедно с него. Опасността от връщане на годините от миналия век, когато терористичните действия травматизираха Италия, изкара на мирни демонстрации хиляди жители на Рим, Неапол, Милано и Болоня.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване