05/20/12 18:22
(http://www.klassa.bg/)

Карлос Слим преговаря за дял от собственика на M-Tel

Мексиканският милиардер Карлос Слим смята да купи дял от собственика на M-Tel – австрийския концерн Telekom Austria, съобщи австрийското списание „Формат“. Според изданието един от най-богатите хора в света вече e провел първоначални разговори с двете най-големи групи инвеститори. Слим се е свързал с Рони Печик, който заедно с египетския си партньор Нагиб Сауирис държи 20% дял в Telekom Austria, както и с австрийската холдингова компания OIAG, която е най-големият акционер на Telekom Austria с дял от 28,4 на сто.
В момента обаче пакетът с акции може да се продаде само с голяма загуба, затова и според „Формат“ подобна сделка може да отнеме до две години. Досега най-заинтересован от сделка за влизане в Telekom Austria се считаше норвежкият концерн Telenor. Сега обаче в играта влезе и Карлос Слим. В началото на май неговият концерн America Movil обяви, че ще увеличи дела си в холандската телекомуникационна компания KPN, майка на германския оператор E-Plus, от 4,8 до 28 на сто. Слим предлага по осем евро на акция, което прави сумата за целия дял 2,6 млрд. евро.
Според последната класация на „Форбс“ 72-годишният магнат има 69 милиарда долара благодарение главно на активите на телекомуникационната си империя. Богатството му обаче е намаляло с 5 милиарда в сравнение с предходната година.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване