05/21/12 19:40
(http://www.klassa.bg/)

50 бизнес самолета кацат на летище Варна

Около 50 малки частни самолета „Сирус” с около 100 пътници на борда ще кацнат на летище Варна на 25 май, съобщи пресцентърът на порта. Машините са собственост на членове на Световната асоциация на собствениците и пилоти на самолети “Сирус” (COPA).
Посещението в страната е с цел обучения и туризъм. Собствениците са от различни европейски държави и за първи път посещават Българското Черноморие. С гласуване сред пилотите на самолети Cirrus в Европа е решено къде да бъде 10-ата годишна среща на COPA. В съревнование с други европейски градове, мнозинството избра предизвикателството на по-далечния полет до Варна.
„Сирус“ са малки частни самолети, произвеждани в САЩ, и се използват най-често за ежедневни пътувания. Те са 4-местни, около 1.5 тона, и с тях могат да се извършват презокеански полети.
COPA е създадена през 2001 г., като членовете й са повече от 3000. Организацията и дейността на асоциацията се извършват на доброволни начала. Основна цел е да обучава, да промотира сигурност и надеждност на самолети, произведени от Cirrus Design Corporation.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване