05/21/12 18:56
(http://www.klassa.bg/)

Обявяват името на рефера на "Лудогорец" - ЦСКА минути преди двубоя

Трима главни съдии и четирима странични ще пътуват в сряда до Разград за дербито от родната „А“ футболна група между отборите на „Лудогорец“ и ЦСКА, което на практика ще реши носителя на титлата в България. Непосредствено преди началото на срещата ще бъде взето решение кой да бъде главен арбитър и кои да са неговите помощници. Според официалната информация на Българския футболен съюз реферът, който ще ръководи дербито, ще бъде изтеглен с жребий. От родната централа обявиха, че това се прави с цел да се стопират евентуалните атаки и напрежението върху съдиите, а отборите и футболистите да се съсредоточат върху изявите си на терена, а не да мислят за съдийството и страничните фактори. Към момента фаворит да свири сблъсъка е Георги Кабаков, а останалите двама арбитри, които ще пътуват до Разград, почти сигурно ще са Христо Ристосков и Ахмед Ахмед.
В същото време напрежението по оста „Лудогорец“ - ЦСКА расте с всеки изминал ден. Вчера от ръководството на „Лудогорец“ отказаха предварителна продажба на билети на привържениците на ЦСКА с мотива, че те могат да отпечатат фалшиви такива и да наводнят стадион „Лудогорец Арена“. Билети за запалянковците на столичния отбор ще бъдат пуснати в продажба на касите на стадион „Лудогорец Арена“ в деня на двубоя в 16,00 часа, тоест четири часа преди началния съдийски сигнал, след като стана ясно, че двубоят е сменен за 20,00 часа.
Ден преди дербито от лагера на ЦСКА дойдоха интересни новини, свързани с бъдещето на двамата най-добри футболисти на отбора – Жуниор Мораеш и Райс Мболи. Евентуална титла и атака на групите на Шампионската лига почти сигурно ще убеди двамата да останат на стадион „Българска армия“ поне още един сезон. При загуба от „Лудогорец“ двамата почти сигурно ще напуснат тима, който няма да е поставен при жребия за третия предварителен кръг на Шампионската лига, ако спечели титлата в България. Така „армейците“, ако станат шампиони и преминат сравнително лек съперник във втори предварителен кръг, ще имат много сериозен противник още в следващия етап – някой измежду „Базел“, „Андерлехт“, „Селтик“, БАТЕ, „Залцбург“, „Динамо“ (Загреб), „Клуж“, „Жилина“, „Партизан“ или „Хелзингборг“. Ако „Лудогорец“ спечели титлата, ще бъде непоставен при жребия още във втори предварителен кръг.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване