05/21/12 16:41
(http://www.klassa.bg/)

Путин обяви състава на кабинета "Медведев"

Руският президент Владимир Путин обяви новия кабинет, доминиран от негови доверени лица, вчера, затягайки хватката около икономиката и ограничавайки възможността на премиера Дмитрий Медведев за провеждане на реформи, предаде Ройтерс.
Няколко ключови министри, включително този на финансите Антон Силуанов, на външните работи Сергей Лавров и на отбраната Анатолий Сердюков, запазват постовете си в новия кабинет, съобщи АП. Игор Шувалов също остава първи вицепремиер въпреки противоречията около богатството и инвестициите му, коментира агенцията. Той ще е единственият първи вицепремиер в новия кабинет.
Вицепремиерът Игор Сечин, който отговаряше за енергетиката и беше един от най-влиятелните и доверени помощници на Путин, напуска кабинета. Очаква се обаче той да запази влиянието си в петролния и газовия сектор, тъй като за министър на енергетиката е назначен Александър Новак – бивш заместник финансов министър, коментира Ройтерс. Друга значима промяна е назначаването на верния на Путин икономист Андрей Белоусов за министър на икономиката. Важният сектор на промишлеността е поверен на бившия съветник на Медведев Аркадий Дворкович.
Вътрешният министър Рашид Нургалиев, който беше подложен на сериозна критика заради случаите на насилие и други злоупотреби в полицията, е заменен от шефа на московската полиция Владимир Колоколцев. Постът на Татяна Голикова, която се смята за основния виновник за влошаващото се състояние на здравеопазването, е поет от нейната заместничка Вероника Скворцова. Непопулярният министър на образованието Анатолий Фурсенко е заменен от ректора на московския Национален университет за наука и технологии Дмитрий Ливанов.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване