05/22/12 18:32
(http://www.klassa.bg/)

Siemens разработва система за обмен на енергийни данни

Международният изследователски отдел на Siemens - „Корпоративни технологии“, разработва децентрализирана комуникационна система за обмен на енергийни данни. Тя ще даде възможност на операторите на слънчеви или вятърни енергийни мощности да се регистрират във виртуална електроцентрала чрез интернет само с няколко кликвания на мишката. Операторите ще запазят пълен контрол над съоръженията си и ще могат да преценят каква част от тях искат да интегрират във виртуалната електроцентрала. Прототип на системата беше представен на изложението Hanover Fair 2012 от екипа на RedMogHarz за възобновяема енергия в района на Харц.
В центъра на контролната единица е системата за обмен на енергийни данни, която може да управлява и координира всички свързани системи за производство, съхранение и управление на енергийните товари. Система за сигурност предпазва всички комуникационни дейности. Системата за обмен на енергийните данни е проектирана в съответствие с международно стандартизирания протокол IEC 61850.
Районът на Харц в Германия вече е дом на стотици малки съоръжения за производство на енергия, които могат да бъдат интегрирани във виртуалната електроцентрала. Броят на съоръженията се увеличава ежедневно чрез инсталирането на нови фотоволтаични системи.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване