05/23/12 16:25
(http://www.mediapool.bg/)

В тазгодишния GOATMILK участват и латиномарекински артисти

Фестивалът на спомените GOATMILK събира артисти от Европа и за първи път – от Латинска Америка - в Горна Бела Речка между 24 и 27 май. Фокусът за втора поредна година e "Изоставеният Северозапад". Въпросите - дали Северозападът не е естествено огледало на развитието на България след 1989-а година – когато свободата на мисълта дойде преди да се появи мисълта – и дали не е идеалното място за мислене днес в един свят, в който всеки има спешна нужда да си зададе въпроси – какво трябва да изоставя, за да бъда наистина свободен?

 В програмата: - Специален майсторски клас за принципите на социалните интервенции на Сандра Хол и групата Фрикшън Артс от Бирмингам, които пристигат в Бела Речка след едномесечна работа в Бразилия - Как от изоставена полицейска сграда в Боливия стана културен център – Валя Карвало разказва за опита си в Санта Круз - Може ли разказването на истории за улиците, които обитаваме, да ги спаси от изоставяне – трима кубинци от Хавана и Тринидад, за първи път в България, разказват истории за "Моята улица"  в Бела Речка - Какво да се прави с изоставената и недовършена хирургическа болница в Монтана – три идеи с въображение могат да променят града - Нови документални филми за изоставянето – от България, Естония и Русия - Майстори на българското документално кино – специална прожекция на филма "Като на кино" на Юлий Стоянов, първият български филм за досиетата и Държавна сигурност в биографията на един невероятен герой - Бела Речка чете – една изоставена къща става място за поезия и приказки от 24 до 27 май - Времето в Бела Речка – специален сутрешен майсторски клас на италианския фотограф Федерико Бусонеро - SLOW FOOD BELA RECHKA – изоставени вкусове от региона оживяват отново в поредица дегустации по време на целия фестивал - Пеещото общество на Бела Речка – както всяка година, място за импровизации - Джаз, етно, духова и класическа музика – силен микс от  концерти на живо на Джереми Мартин, Англия, Бразасоциацията Вили Стоянов, духовата музика на Вършец и класическия квартет АМАРА - Първи коцерт в изоставената кариера в село Челюстница, община Чипровци - Концертът класическа музика в Челюстница се случва за първи път. Той е част от усилията на Фондация за нова култура да експериментира и предлага нови възможности за развитие на изоставени места в СевероЗападна България. Концертът се осъществява благодарение на доброволните усилия на фондацията, музикантите и кметската наместничка на село Челюстница. Входът за концерта е доброволно дарение, минималната сума е 5 лева. С тези средства вие подпомагате развитието на мястото в бъдеще. Пълна програма на фестивала за сваляне, информация за мястото и условията може да намерите на сайта www.novakultura.org.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване