05/24/12 17:41
(http://radiomilena.com/)

Мигове за боите, буквите и бузукито

В продължение на три дни, /от 24.05. до 26.05.2012г./ на крайбрежния булевард в Поморие художници от Поморие стартираха с втория етап на artstreet проявата, организирана от  Община Поморие. Атракцията на поморийци успя да събере любопитни минувачи в късния следобед, където властваха неповторими емоции. Този път на помощ се притече и известния китарист и бузукар Янчо Бреков. Основателят на поп-рок група „Артерия“  успяваше да създаде допълнително настроение и вдъхновние не само на присстващите, но най-вече на своя приятел Жоро Димитров. Гледката беше уловена и от най-добрия фотограф в Поморие Даци Карабашев, който за да случи на хубав кадър, бе залят от морска вълна.

За разлика от първия етап, някои се спираха и опитваха да оцветят с четка бетонните пейки, а бузукито на Янчо ги караше да пригласят звучащите популярни хитове, заедно с приятния шум на морските вълни. Поморийски тур-оператор помоли художниците да оставят поне две бетонни пейки неоцветени и предложи това да го правят туристи като вид атракция през лятото.
Най-запалени се оказаха група ученици, които според проекта и в чест на 24 май, нарисуваха цяла пейка с букви.

 

Bookmark/FavoritesSvejoGoogle BookmarksDeliciousStumbleUponFacebookСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване