05/25/12 19:38
(http://radiomilena.com/)

Посланикът на Катар в Поморие

katar2 1024x768 Посланикът на Катар в Поморие

Посланикът на Катар Н.Пр. Мохамед Али Саид Алнуейми бе на кратко посещениесъс семейството си  в Поморие. Това е първото официално посещение на високия гост извън столицата, стана ясно при пристигането му в морския град. След срещата им в сградата на общинската администрация, въпреки ръмящия дъжд, гостите направиха разходка по главната улица и крайбрежния булевард. Иван Алексиев запозна посланика с природните дадености и икономическите отрасли на общината.

Н.Пр. Мохамед Али Саид Алнуейми изрази очарованието си от  видяното и сподели мнение, че заради красивата природна даденост на Поморие не бива да се допуска изграждането на заводи, които да замърсяват въздуха, а наслението трябва да развива земеделието, туризма и високите технологии. Той изрази увереност, че това е градът за почивка и при първа възможност заедно със семейството си ще направил това.

След официалния обяд Н.Пр. Мохамед Али Саид Алнуейми благодари за топлия прием и покани кмета на Поморие да посети посолството на Катар в София.

Н.Пр. Мохамед Али Саид Алнуейми е роден през 1956 г. Има бакалавърска степен по литература и педагогика и докторантура в Дамаския университет. Работил е в посолствата на Катар в Дамаск, Аман и Бейрут. Бил е посланик в Ливан и в Асмара, Еритрея. От месец февруари е посланик в София. Женен е, има двама сина и две дъщери.

Разположено на едноименният малък полуостров, емирство Катар е сред най-богатите страни в света по съотношение размер на БВП на глава от населението, който е 5 пъти повече от този на Саудитска Арабия. Катар е държава с много силна икономика. Освен приходите в петролния сектор, правителството реализира много програми за подем на икономиката с цел привличане на чуждестранни инвестиции. Промишления сектор на страната включва производство на цимент, торове, стомана и нефт, като се отчитат големи печалби най-вече в производството на стомана за последните 10 години. Основни партньори на Катар за износ са азиатските страни, предимно Япония (40%), Южна Корея (20%) и Сингапур (10%). Страната внася най-често от САЩ (13%), Италия (11%), Япония (9%), Франция (8%) и Германия (7%).

 Посланикът на Катар в Поморие

bookmark Посланикът на Катар в Помориеsvejo Посланикът на Катар в Помориеgoogle Посланикът на Катар в Помориеdelicious Посланикът на Катар в Помориеstumbleupon Посланикът на Катар в Помориеfacebook Посланикът на Катар в ПомориеСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване