05/26/12 16:33
(http://radiomilena.com/)

Дерматолозите съветват: Не се излагайте на слънце по обед

slynce 150x150 Дерматолозите съветват: Не се излагайте на слънце по обедЕфектите от прекомерно излагане на слънце варират в широк диапазон. От непосредствена термична травма или изгаряне до поява или влошаване на различни кожни заболявания като слънчева ортикария, полиморфна светлина дерматоза, лупус розацея и много други. Това каза в интервю за Радио „Фокус” Бургас дерматологът д-р Светлана Бижанова. „В много от случаите се наблюдава и увеличение на нежелани пигментации, злокачествени кожни тумори”, каза Бижанова. По думите й, те са в резултат на по-продължителна хронична слънчева експозиция и ефект от прекомерното излагане на слънце и фотостареенето на кожата, което се характеризира с появата на пигментация, кисти, милиуми, атрофия, загуба на еластичност на кожата и дълбоки бръчки. Като част от мерките за предпазване от тези проблеми д-р Бижанова препоръчва да не се излагаме на слънце в часовете от 11.00 до 13.00 часа. „Благоприятно е носенето на шапки с широка периферия, ръкавици, очила и подходящо облекло в летни тонове. От огромно значение е и полагането на подходящи фотозащитни продукти, които могат да бъдат за лице и тяло. На повечето от тях е отразен така нареченият сън-фактор. За слаба защита говорим, когато този фактор е от 6 до 10. Висока защита се постига с фактор от 30 до 50 и много висок 50 плюс. ”, обясни дерматологът.

 Дерматолозите съветват: Не се излагайте на слънце по обед

bookmark Дерматолозите съветват: Не се излагайте на слънце по обедsvejo Дерматолозите съветват: Не се излагайте на слънце по обедgoogle Дерматолозите съветват: Не се излагайте на слънце по обедdelicious Дерматолозите съветват: Не се излагайте на слънце по обедstumbleupon Дерматолозите съветват: Не се излагайте на слънце по обедfacebook Дерматолозите съветват: Не се излагайте на слънце по обедСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване