05/27/12 18:34
(http://www.klassa.bg/)

България с невероятен реванш срещу Германия насред Франкфурт

Българският волейболен отбор постигна изключителен успех над Германия в мач от група „Д“ на Световната волейболна лига. Нашите надиграха насред Франкфурт Бундестима с 3:1 гейма (25:22, 25:21, 19:25 и 25:23). По-този начин възпитаниците на Радостин Стойчев частично си върнаха за загубата от германците в олимпийската квалификация преди две седмици на „Арена Армеец“, която ни лиши от участие на финала срещу Италия за класиране в Лондон.
Двубоите за Световната лига във Франкфурт на практика се явяват като генерална репетиция преди дългоочакваната квалификация за олимпийските игри. Както е известно, последната олимпийска квалификация, на която отборът ни има шанс да спечели квота за ОИ, ще се проведе на „Арена Армеец“ от 8 до 10 юни, а съперници на България ще са отборите на Франция, Египет и Пакистан. Нашите ще се изправят именно срещу Пакистан в първия си мач в световната квалификация за Лондон 2012. Двубоят е на 8 юни от 20.30 часа. Тази квалификация ще бъде последният шанс за играчите на Радостин Стойчев да се класират за игрите в английската столица. Останалите отбори, които ще участват в София, са Франция и Египет, като единствено победителят печели олимпийска квота. Всички двубои на България ще започват в 20.30 часа, а определяният като решителен сблъсък за първото място срещу французите е на 9 юни. Квалификацията ще завърши с мач срещу Египет на 10 юни.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване