05/27/12 15:54
(http://www.klassa.bg/)

България шокира Холандия пред 50 000 души в Амстердам

Националният отбор на България по футбол постигна изключително престижна победа с 2:1 като гост над един от фаворитите за европейската титла- Холандия, в контролна среща, играна в Амстердам. Възпитаниците на селекционера Любослав Пенев демонстрираха много качествен футбол срещу световния вицешампион и благодарение на страхотната си дисциплина по време на целия двубой стигнаха до успеха пред повече от 50 000 души на великолепния стадион „Амстердам Арина“. Срещата с Холандия беше едва втора за Любослав Пенев начело на представителни ни тим, но въпреки това „трикольорите“ отново показаха видимото си израстване под негово ръководство. Родните национали изиграха по отличен начин в тактическо отношение двубоя, с добра защита през първото полувреме и доста по-настъпателно след почивката и напълно заслужиха успеха си.
Единственото попадение за „лалетата“ беше дело на футболиста на „Арсенал“ Робин ван Перси, който се разписа в 45-ата минута. Ивелин Попов от дузпа в началото на второто полувреме и резервата Илиян Мицански в добавеното време обаче донесоха изненадващата, но напълно заслужена победа за България. Интересното в случая е, че историята малко или много се повтаря и след 1988 година, когато беше последният успех на България над Холандия, сега отново стигаме до такъв момент. Тогава националният ни отбор побеждава „лалетата“ с 2:1 в контролна среща, в която победното попадение е дело на Любослав Пенев, а малко след това Холандия става европейски шампион. Освен това България вече има четири победи над Холандия от 10 срещи помежду ни.
След престижната победа наставникът на България Любослав Пенев обяви, че е доволен от представянето на своите възпитаници, но въпреки това отборът може още много повече. „Това не е таванът на този тим. Нека момчетата да се порадват на победата, за да имат самочувствие, но да ходят по земята. Това е само началото. Срещу нас беше един изключително сериозен и стойностен съперник. Холандия изигра силен двубой. Едва ли този отбор може да си позволи да подцени съперник пред собствена публика. Сега ние трябва да затвърдим доброто си представяне и срещу Турция“, заяви Любослав Пенев. На 29 май от 21,00 часа предстои втората контрола за седмицата на българските национали. В Залцбург съперник на възпитаниците на Любослав Пенев ще бъде Турция.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване