05/27/12 17:58
(http://www.klassa.bg/)

Лорийн от Швеция спечели "Евровизия"

Швеция спечели „Евровизия“ с изпълнението на Лорийн на песента "Еуфория". Главният смисъл на песента победител на "Евровизия 2012 " - "Еуфория", е, че човек е красив в своята същност. Това каза победителката Лорийн за телевизия СВТ след края на конкурса.
"Мисля, че за мен гласуваха онези, които се разпознаха в тази песен. Излязох без грим, боса. С това исках да кажа: човек е прекрасен такъв, какъвто е", отбеляза тя. Лорийн донесе петата победа за Швеция в 57-годишната история на "Евровизия". Първата победа на Швеция е през 1974 г., когато група АББА печели с песента Waterloo. Представители на Швеция са били победители през 1984 г., 1991 г. и 1999 г. "Тя помете", "срази" другите конкуренти, коментира шведската преса след новината за победата на Лорийн. Шведският външен министър Карл Билд написа в Туитър: "Лорийн изпълни най-големите ни надежди." Местната преса изтъква, че всички гласували страни са дали точки за Лорийн, с изключение на Италия.
На второ място се класираха "Бурановските баби" от Русия. В България най-много хора са гласували за изпълнението на представителя на Сърбия - Желко, който стана трети в крайното класиране. Българската представителка в конкурса "Евровизия" Софи Маринова не успя да се класира за финала. Въпреки доброто изпълнение на Софи и признанието "Обичам те" на няколко езика нашата песен "Любов без граници" не успя да се нареди сред десетте, спечелили най-много гласове на този полуфинал. Конкурсът привлича повече от 100 млн. зрители всяка година. Азербайджан вложи 60 млн. долара, за да придаде по-добър вид на своята столица Баку, както и неизвестна сума за бляскавата сграда, разполагаща с 23 хил. места, в която се провежда събитието.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване