05/27/12 17:51
(http://www.klassa.bg/)

Най-добрите градове за сделки с имоти зад Океана

Когато пазарът на имоти не е контролиран от продавачите, купувачите могат да се окажат в много изгодна позиция. Така тези с ограничени бюджети могат да сключат истинска добра сделка. Сайтът за недвижимости Zillow е направил проучване къде се намират най-добрите градове в САЩ, съобщи Си Ен Би Си. Те са разгледали различни фактори и са сравнили цените на различни жилища, както и промяната на стойността им през последната година. В изследването са включени 137 метрополиса. Сред тях са избрани десетте най-изгодни дестинации, разположени в пет щата. Въпреки отличните оферти се случва те да са съпроводени и от негативни фактори. Като пример може да бъде дадено повишеното ниво на безработица и някои други икономически затруднения в районите. Те също трябва да бъдат отчетени, преди да се стигне до окончателна сделка за привлекателния имот, съветват експертите.

1. Рокфорд
Рокфорд, Илинойс, е метрополисът с най-изгодните предложения за сделка с имоти. Там средното поевтиняване на цените е в рамките на 8%. Въпреки това се срещат и такива обяви, при които понижението достига почти до 40 на сто. В северните части на града за последната година са се появили още повече оферти с намаления. Въпреки изгодните предложения обаче градът не е пощаден от негативни фактори. Отчетената през март безработица сред жителите е била над средната за САЩ.

2. Пунта Горда
Пунта Горда е вторият метрополис в списъка с добрите сделки. Понижението в цените е приблизително същото, каквото и в Рокфорд – със 7,6%. Но могат да се открият и оферти, където намалението е над 34 на сто. В същото време през последната година с около 8 на сто са се увеличили предложенията за продажба на имоти с понижени цени. Този град не е единственият, разположен на Мексиканския залив във Флорида, който фигурира в класацията.

3. Кливланд
Под номер три в класацията се нарежда Кливланд. Метрополисът е разположен в североизточната част на щата Охайо, на езерото Ери. Тук средните цени са паднали с около 7,3% през последната година. Някои оферти са достигнали дори до една трета от стойността си. Районът обхваща и други градове – Парма, Лорейн, Илирия, Лейкууд, Евклид, Ментор и Кливланд Хайтс. В тях също се забелязва такава тенденция.

4. Чикаго
В Чикаго имотите са се понижили средно със 7 на сто, като има и оферти с отстъпки от цената дори до 38,1%. Метрополисът се явява и третият най-гъстозаселен град в САЩ след Ню Йорк и Лос Анджелис. Той е разположен на западния бряг на езерото Мичиган в щата Илинойс. Явява се и като един от най-големите в световен мащаб.

5. Сарасота

Следващият метрополис в класацията отново е разположен във Флорида, на брега на залива. Това е зоната, обхващаща Норт Порт Брадънтън, Сарасота и Венеция, като тя се явява и туристическа дестинация. Въпреки това цените са намалели с 6,8% средно, като при някои оферти за жилища спадът е с повече от една трета.

6. Нейпълс

Метрополисът Нейпълс се намира в югоизточната част на Мексиканския залив, на брега на океана и граничи с националния парк „Евърглейдс“. Ситуацията тук е сходна с тази при останалите градове от щата. Мястото е туристически център, а името на града заимства това на италианския Неапол. През 2009 г. е класиран и като един от най-скъпите градове, които заслужават цената си.

7. Провидънс

Изгодна сделка за имот може да се сключи и в Провидънс, Род Айлънд. Предложенията към купувачите на недвижима собственост няма да бъдат единствено за този град. Те ще важат за целия район, който обхваща и част и от съседния Масачузетс. Селищата, влизащи в региона, са още столицата на Род Айлънд Уоруик, както и Ню Бедфорд и Фол Ривър от Масачузетс.

8. Акрън

Акрън, Охайо, е петият по големина град в щата. Той е разположен в района на Великите езера и се намира само на около 60 км от Кливланд и езерото Ери. Тук цените са се понижили средно с 6,5 на сто през последната година. Това предлага интересни перспективи пред купувачите да изберат имот именно в този метрополис.

9. Ню Лондон

Ню Лондон е пристанищен град, който е разположен в щата Кънектикът. Също като английския си съименник, той лежи върху река със сходно име - Теймс. Градът се намира в близост до пролива Лонг Айлънд, както и на около 170 км от Бостън. Средното понижение в цените тук е в рамките на около 6,5 на сто.

10. Дейтън

Последен в класацията е Дейтън, Охайо. Градът е шестият по големина в щата и е разположен между Кълъмбъс и Индианаполис, на час път северно от Синсинати. Въпреки десетата си позиция метрополисът с прилежащата му площ е първи сред селищата в класацията с реализирани продажби на просрочени ипотеки. През 2010 г. градът беше посочен от Bloomberg Businessweek за едно от най-добрите места в САЩ, където завършилите колеж могат да си намерят работа.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване