05/27/12 17:29
(http://www.klassa.bg/)

Полицията търси мотивите на стрелеца от Финландия

Финландската полиция търси мотивите за стрелбата във финландския град Хивинкаа, където в събота 18-годишен младеж уби двама свои връстници - момче и момиче, и рани седем души, предаде Ройтерс. Младежът, който във военна униформа откри огън от покрива на сграда, бе заловен веднага след стрелбата и си призна за убийствата, а полицията намери две пушки на местопрестъплението. Част от седемте ранени са в тежко състояние, като една от тях е жена полицай, притекла се на помощ на жертвите. Полицията посочи, че извършителят не е екстремист, а негови приятели отрекоха той да е политически активен или да следва някаква идеология.
Финландия е една от страните с най-масово притежание на оръжие от граждани. Серия от публични стрелби принуди правителството да затегне законодателството в тази насока още миналото лято. Според официалната информация убиецът от тази събота не е имал разрешително за оръжията.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване