05/27/12 17:27
(http://www.klassa.bg/)

Премиерът на Франция е по-популярен от държавния глава

Новоназначеният френски премиер Жан-Марк Ейро се радва на 65% одобрение, показва проучване, цитирано от Ройтерс. Това прави Ейро най-популярния правителствен лидер в страната след Втората световна война. Премиерът изпреварва по популярност дори новия президент Франсоа Оланд, който спечели симпатиите на французите, като оряза заплатата си с 30% и обеща да пътува с влака за официални срещи вместо с президентския самолет. 61% от французите одобряват действията на Оланд след встъпването му в длъжност, показва проучване на Ifop, проведено между 18 и 25 май. Това е третият най-силен старт за френски държавен глава от Втората световна война насам и най-добрият рейтинг в началото на мандата за ляв президент. Досегашният държавен глава Никола Саркози пое поста през 2007 г. с одобрение от 65%, а Шарл де Гол е президентът, започнал мандата си с най-висок рейтинг от 67% през 1959 г.
Одобрението за Оланд му дава преднина за парламентарните избори на 10 и 17 юни, на които социалистите се надяват да вземат места от консерваторите от Съюз за народно движение, коментира Ройтерс.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване