05/27/12 08:11
(http://radiomilena.com/)

Румънците доволни от забраната за пушене в България

cigari 150x150 Румънците доволни от забраната за пушене в България Последен уикенд на свободно пушене на закритите публични места в България. От другия петък, първи юни, влиза в сила пълната забрана за тютюнев дим в ресторанти, барове, хотели и офиси.
От туристическия бранш обаче се опасяват, че забраната може да промени предпочитанията на туристите. Особено на чуждите туристи. А бизнесът в Румъния ги очаква с нетърпение, съобщи Би Ти Ви.
Тоест забраната за пушене е добре дошла за румънския туризъм, който е най-близкият конкурент на нашите Черноморски курорти. В северната ни съседка режимът на пушене ще е много по-либерален, отколкото след седмица ще бъде у нас, а за пълна забрана не се и говори.
Режимът на пушене на обществени места в Румъния в момента е същият, какъвто е в България, цитира actualno.com. Хотелите трябва да определят кои стаи са за пушачи и кои не, а ресторантите трябва да разделят помещението на зали за пушачи и непушачи или да забранят изцяло пушенето.
Сега туристическият бизнес в Румъния ликува заради забраната в България. По данни на местната асоциацията на туристическите агенции тази година се очаква нашите курорти да посетят около 1 млн. туристи от северната ни съседка. Според бизнеса курортистите все още не знаят за новите правила в България и затова напливът ще е толкова голям.
Румънският пазар разчита предимно на вътрешния туризъм и от години завижда на нашите курорти, че успяват да привлекат много чужденци, голяма част от които са именно румънците.
За момента в северната ни съседка дори не се мисли за пълна забрана за пушенето. А от бизнеса са категорични, че ако правителството вземе такова решение, то бизнесът ще предприеме незабавни ответни действия, включително и протести.
Този сезон курортите по румънското Черноморие очакват един сериозен ръст на туристи от около 10-15%. Дали забраната у нас ще доведе до допълнителен ръст там, все още никой не може да прогнозира със сигурност. Тази равносметка ще можем да си направим на есен и догодина, когато започне планирането и резервациите за сезон 2013 година. Тоест, когато се разчуе повече за забраните у нас.

 Румънците доволни от забраната за пушене в България

bookmark Румънците доволни от забраната за пушене в Българияsvejo Румънците доволни от забраната за пушене в Българияgoogle Румънците доволни от забраната за пушене в Българияdelicious Румънците доволни от забраната за пушене в Българияstumbleupon Румънците доволни от забраната за пушене в Българияfacebook Румънците доволни от забраната за пушене в БългарияСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване