05/28/12 16:37
(http://www.klassa.bg/)

Евтини билети за втората олимпийска квалификация в София

Организаторите на олимпийската квалификация по волейбол за мъже, която ще се проведе от 8 до 10 юни в столичната зала „Арена Армеец“, ще пуснат по-евтини билети в сравнение с първия турнир от началото на месеца. В тази надпревара България ще спори с тимовете на Пакистан, Франция и Египет за една олимпийска квота за Игрите в Лондон това лято. На 8 юни възпитаниците на Радостин Стойчев излизат срещу Пакистан и билетите за двубоите в зала „Арена Армеец“, която е с капацитет от 12 501 седящи места, ще струват по 3, 5, 6, 10, 15 и 20 лева. На 9 юни ще се играе най-интересната и трудна среща на България с Франция и цените на пропуските ще са от 5, 10, 15 или 20 лева. На 10 юни Матей Казийски и компания посрещат Египет, като билетите ще струват отново по 3, 5, 6, 10, 15 и 20 лева. Билетите ще бъдат пуснати в продажба до края на седмицата на касите на зала „Арена Армеец“ и в интернет. Срещите на България отново ще бъдат в един и същи час и трите дни, като момчетата на Радостин Стойчев ще излязат на полето от 20,30 часа. Първите двубои от групата пък са от 17,30 часа.
Вчера националният отбор на България се прибра от Франкфурт след края на първия турнир от груповата фаза на Световната лига по волейбол. В него възпитаниците на Радостин Стойчев записаха две победи (над Португалия - 3:0 и Германия - 3:1) и едно поражение (от Аржентина - 0:3). Въпреки двата успеха обаче Матей Казийски и компания останаха на 3-то място във временното класиране с 6 точки, колкото имат и лидерът Германия, и вторият Аржентина. Единствено геймовата разлика дава предимство на Бундестима (7:3) и „гаучосите“ (6:3). България е с актив от 6 точки и 6:4 геймова разлика. Следващият турнир в нашата група D e от 15 до 17 юни в Буенос Айрес (Аржентина).
След края на надпреварата в Германия селекционерът на България Радостин Стойчев обяви, че е доволен от представянето на своите възпитаници и тези победи могат само да помогнат на тима за класиране на Игрите в Лондон. „Много съм доволен от победата срещу съперник като Германия, който според мен е сред Топ 5 в света в момента. Бих предпочел обаче да спечелим срещу Германия на олимпийската квалификация в София. Надявам се, че тази победа ще върна нашия силен дух и увереност в играта ни и ще ни помогне да се класираме за Олимпиадата в Лондон 2012“, заяви Радостин Стойчев. След края на всички двубои от първия кръг на груповата фаза пък стана ясно, че Цветан Соколов е изпълнител №1 на начален удар в Световната лига. Родният национал е със 7 аса и с 0,70 точки средно на гейм от начален удар и е лидер в класирането. Матей Казийски е на 3-то място в тази класация с 6 аса и 0.60 точки средно на гейм.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване