05/28/12 15:01
(http://radiomilena.com/)

Национална работна среща за опазване на китоподобните ще се проведе в Поморие

delfin Национална работна среща за опазване на китоподобните ще се проведе в Поморие

Инициативата е част от проект „Пилотни дейности за фотоидентификация на китоподобни (делфини) по южното Черноморско крайбрежие на България”.

Проектът се изпълнява от СНЦ Зелени Балкани и е подкрепен от Секретариата на ACCOBAMS (Споразумение за Опазване на китоподобните в Черно море, Средиземно море и съседния Атлантически регион).

Срещата ще се проведе на 29 май 2012 г. от 10 ч., в Посетителския център на Поморийско езеро Тя цели да подобри координацията между ключовите институции и експерти, работещи в тази област, както и да обобщи наличната информация, свързана с опазването и проучването на китоподобните в българската акватория на Черно море. Сред участниците са експерти от структурите на МОСВ, научните институции, НПО и др.

На срещата ще бъде обсъдено състоянието на популацията на делфините в нашата акватория, както и Планът за опазване на китоподобните в Черно море. Водещи експерти по темата ще изнесат данни от последните проучвания за изхвърлените делфини по брега на българското Черноморие. Всеки от участниците ще има възможност да представи работата си по проучване и опазване на китоподобните. Ще бъдат обсъдени бъдещи планове и възможности за съвместна работа.

 Национална работна среща за опазване на китоподобните ще се проведе в Поморие

bookmark Национална работна среща за опазване на китоподобните ще се проведе в Помориеsvejo Национална работна среща за опазване на китоподобните ще се проведе в Помориеgoogle Национална работна среща за опазване на китоподобните ще се проведе в Помориеdelicious Национална работна среща за опазване на китоподобните ще се проведе в Помориеstumbleupon Национална работна среща за опазване на китоподобните ще се проведе в Помориеfacebook Национална работна среща за опазване на китоподобните ще се проведе в ПомориеСподели

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване