05/29/12 18:44
(http://www.klassa.bg/)

Български фирми изпълняват над 200 договора за близо 50 млн. лв.

Български фирми изпълняват над 200 договора за близо 50 млн. лв. от Оперативна програма „Конкурентоспособност“. Вчера министър-председателят Бойко Борисов се включи в церемонията по връчването на договорите на компаниите, участвали в процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Покриване на международно признати стандарти и въвеждане на системи за управление в предприятията”. Заедно с премиера в събитието участваха вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков и министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев. Основната цел на процедурата е да допринесе за насърчаване на конкурентоспособността на българските предприятия чрез предоставяне на подкрепа за въвеждане на системи за управление, постигане на съответствие на продукти с европейски и международни стандарти, каза в своето приветствие министър Добрев. Министърът съобщи, че 241 компании са одобрени на този етап. Надяваме се да договорим допълнителни средства, защото има много качествени проекти, подадени по тази схема, каза той. Надявам се да бъдат наддоговорени 50% от средствата, посочи той.
Добрев посочи, че реформата в неговото министерство е довела до облекчаване на процедурите за включване на бизнеса в програмите не ЕС, и подчерта, че наполовина са намалени административните звена, които управляват европарите. Като напредък бе отчетено, че сега в МИЕТ има две приемни, които работят с хората на пълно работно време, докато доскоро е имало само една, с работно време от два часа седмично.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване